SAVE THE DATE: Tentoonstelling ‘Ocean Plastics Lab’

SAVE THE DATE: Tentoonstelling ‘Ocean Plastics Lab’

19 tot en met 30 september 2019 - KANAL — Centre Pompidou

Elk jaar belandt er 4,8 tot 12,7 miljard kilogram plasticafval in de oceanen, goed voor gemiddeld 35 vrachtcontainers per uur.

De tentoonstelling Ocean Plastics Lab komt dit najaar terug naar Brussel, en dit in het kader van de R&I Days, een organisatie van de Europese Commissie. Deze tentoonstelling reist de wereld rond en was eerder al te zien in Turijn, Parijs, Brussel, Washington D.C., Ottawa, Berlijn en Lissabon. Ocean Plastics Labs is een initiatief van het Duits Ministerie voor Onderwijs en onderzoek, met steun van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie, en onder leiding van het Duits Consortium voor Onderzoek op Zee. Het project laat zien op welke manier de wetenschap ons helpt het probleem van plasticafval in de oceanen beter te begrijpen en te bestrijden.

Deze reizende tentoonstelling, verspreid over vier toegankelijke vrachtcontainers, komt opnieuw naar de hoofdstad van Europa. Het publiek krijgt er een beeld van de huidige stand van het onderzoek naar de vervuiling van onze wereldzeeën. In de vier containers krijgen de bezoekers een overzicht van het actuele internationale onderzoek naar die vervuiling. Ze worden ook aangemoedigd om deel te nemen aan een dialoog tussen wetenschap en samenleving.

Via een bezoek aan deze thematische tentoonstelling komt het publiek meer te weten over het internationaal onderzoek naar zeevervuiling. De tentoonstelling is bedoeld om het publiek bewust te maken van de problematiek en te laten deelnemen aan een dialoog tussen wetenschap en samenleving, via diverse activiteiten en interactieve opstellingen. De recycling-workshop laat de bezoekers ook ontdekken hoe gebruikt plastic een nieuw leven kan krijgen.

Het Ocean Plastics Lab houdt halt in Brussel van 19 tot en met 30 september en is zowel op weekdagen als in het weekend gratis toegankelijk.

Meer informatie vindt u op https://oceanplasticslab.net/

Praktische informatie:

  • Waar:   KANAL — Centre Pompidou

Akenkaai/ Quai des Péniches, 1000 Brussel

  • Openingstijden:
    - maandag  t.e.m. vrijdag: 9.00 tot 19.00 u.
    - zaterdag en zondag: 10.00 tot 17.00 u.

 

 

  • Doelgroep: iedereen

 

  • Gratis toegang

 

Over Ocean Plastics Lab

Ocean Plastics Lab
Esplanade Solidarność 1980, Brussels